SLIM op uw juiste gewicht

De stoornissen in de opsomming onderaan de pagina hebben één ding gemeen, ze veroorzaken, net als te veel eten en te weinig beweging een gewichtstoename en kunnen succesvol afvallen in de weg staan. Gewichtstoename kunt u daarom vergelijken met koorts. Koorts kan net als gewichtstoename verschillende oorzaken hebben. Koorts kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een longontsteking of griep. Iedereen weet dat ziekten als een longontsteking en de griep geheel verschillend behandeld moeten worden. Voor een longontsteking krijgt u een antibioticakuur en voor de griep het advies om rustig aan te doen. Zo is het ook met uw gewichtstoename, verschillende oorzaken van gewichtstoename moeten op verschillende wijze worden behandeld.

Natuurlijk is voeding en lichaamsbeweging belangrijk bij de behandeling van overgewicht, maar dit is echter niet voor alle mensen met overgewicht de optimale oplossing. Wetenschappelijke publicaties geven echter duidelijk aan dat bij meer dan de helft van de mensen waarbij het gewicht is toegenomen een lichamelijke oorzaak hiervoor verantwoordelijk is. Bij deze mensen was een verkeerde voeding of te weinig beweging dus niet de enige oorzaak van hun gewichtstoename. De klassieke oplossing minder en gezonder eten werkt gewoon niet bij deze mensen omdat allerlei lichamelijke oorzaken succesvol afvallen in de weg stonden. 

Wat kan ik voor u betekenen

Ik kan hierbij helpen door te kijken of je voedingsstoffen tekort hebt waardoor je spijsvertering en stofwisseling niet optimaal kunnen functioneren. Daarnaast bied ik ondersteuning bij het kiezen van voedingsmiddelen waar je lichaam meer rendement van heeft, waardoor je je fitter en energieker kan voelen.

  Herken de oorzaak van uw gewichtstoename

Hyperinsulinemie U houdt gewicht rond uw middel vast en u heeft vaak honger direct na een koolhydraatrijke maaltijd.
Verminderde verzadiging U bent de hele dag met eten bezig of u merkt kort na de maaltijd dat u toch weer te veel heeft gegeten.
Verlaagde verbranding Met slechts 1500kcal per dag komt een volwassene toch in gewicht aan.
Koolhydraatverslaving U krijgt emotionele klachten als u minder koolhydraten eet en u snoept meer als u gespannen of verdrietig bent.
Trage schildklier       U heeft klachten als: vaak koud, veel moe, een droge huid, afbrekend of uitvallend haar, gescheurde nagels, obstipatie.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen middels het  contactformulier op deze website, telefonisch op 06-10520768  of via kristel@praktijkenergeia.com. 

Ook kunt u kijken op de website van Cora de Fluiter, schrijfster van het boek "SLIM op uw juiste gewicht". www.coradefluiter.nl

 

 

   
 
Saffier 34, 1625 RB Hoorn
M 06 - 105 207 68