Bach Flower Remedies

De Bach Flower Remedies werden gecreëerd in de jaren 30 door Dr. Edward Bach (1886). Een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie ‘Zolang als de Ziel, het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte”.

Met deze filosofie was hij zijn tijd ver vooruit. Hij vond bij zijn intensieve speurtocht naar een juist geneesmiddel in de vrije natuur de planten met de potentie om negatieve gemoedsgesteldheden om te zetten in positieve gemoedsgesteldheden. De Bach-Flower-tincturen helpen u om beter om te gaan met de emoties in het dagelijks leven die u uit balans brengen. Het evenwicht wordt hersteld, waardoor u zich beter voelt en meer in harmonie met uw leven.

De “Bach Flower Remedies” bestaan uit 38 verschillende tincturen op basis van bloemen en planten. Dr. Bach maakte van deze eenvoudige tincturen een verdeling in 7 groepen van emoties, te weten: Angst – Onzekerheid - Onvoldoende interesse in het hier en nu – Eenzaamheid – Overgevoeligheid - Moedeloosheid en wanhoop en Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Bach Remedies kunnen een goede ondersteuning zijn bij:

sollicitatiegesprekken, examenstress, ongemakkelijke situaties met vrienden of collegae die stress geven, na een zwangerschap, huilbaby, onrust en/of vaak verdrietig zijn, rondom overlijden en andere familie-omstandigheden, veel zorgen hebben, steviger in je schoenen willen staan en soms omdat je gewoon niet weet hoe het komt, maar het er wel is.

De Bach Flower tincturen worden nog steeds op dezelfde identieke wijze gemaakt, zoals Dr. Edward Bach dat zelf deed en zijn bedoeld voor baby’s, kinderen en volwassenen. Ook dieren (honden/katten/paarden, etc.) kunnen baat hebben bij het gebruik van de tincturen.

Naast de Bach Flower Remedie werk ik ook met andere remedies,  zoals: 
•  Star Remedies 
•  Alaska Edelsteen Essences
•   Child of Light & Love Energies
•   Integratie-essences van LichtWesen

 Voor het samenstellen van een remedie is de prijs een half consult. Voor de remedie zelf wordt geen bedrag in rekening gebracht. 

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen middels het  contactformulier op deze website , telefonisch op 06-10520768  of via kristel@praktijkenergeia.com. 

 

   
 
Saffier 34, 1625 RB Hoorn
M 06 - 105 207 68